Secretele Comunicarii Larry King Pdf Converter

Secretele Comunicarii Larry King Pdf Converter

Un progres remarcabil in aceasta directie a fost deja facut de catre un grup de cercetatori de la MIT, care au reusit sa alimenteze fara cablu, prin aer, un bec de 60W, de la cativa metri distanta, si asta cu o eficienta de 40%. Marin Soljacic este cel care a inventat sistemul. 'Vroiam un sistem prin care bateria mea de la telefon sa nu se mai descarce niciodata', a povestit el. Detalii despre proiect au fost publicate de revista americana Science, dar o adaptare pe larg in limba romana se gaseste la adresa - un site unde un colectiv activ in domeniul stiintei comenteaza in limba romana ultimele descoperiri din intreaga lume. In esenta, solutia se bazeaza pe rezonanta electromagnetica si consta in transmiterea energiei de la o bobina la alta, prin intermediul inductiei magnetice. In fond, aceasta constructie de doua bobine sta la baza tuturor transformatoarelor electrice, care transmit energia electrica dintr-un circuit electric in alt circuit electric. Cercetatorii au pus insa un bec de 60W in serie cu cea de-a doua bobina rezonanta, pentru a-l alimenta cu energie de la prima bobina rezonanta, energie primita prin aer datorita legilor inductiei magnetice.

Trebuie spus ca aceasta metoda de transmisie a fost incercata si de Tesla prin 1920, pentru a transmite energia in alt circuit electric. Robin Mckinley Pegasus Epub Format more. El nu a reusit insa in experimentele sale sa transmita energie la distante mari. Acest neajuns pare sa se fi rezolvat si singura problema a sistemului este ca, deocamdata, energia este disipata in spatiu, ceea ce inseamna ca foarte multa se pierde pur si simplu. New Hindi Movies Torrent Download Free on this page.

Cu alte cuvinte, sistemul nu este tocmai economic. O solutie studiata deja teoretic de cei de la MIT pentru a rezolva aceasta problema a fost construirea unui inel rezonator, care sa disipeze cat mai putina energie in aer. In acest scop, cercetatorii au folosit camp magnetic pentru a concentra energia astfel incat sa nu se mai piarda degeaba. De mentionat este si faptul ca sistemul WiTricity a functionat chiar cand au fost interpuse obiecte intre sursa si becul fara fire. Grabfile 3 9 Keygenguru more. Eficienta raportata de cercetatori este de 40%.

Restul de 60% de energie se pierde fie in radiatie, fie in rezistenta electrica finita a bobinelor de cupru. Aplicatiile acestor rezultate sunt nenumarate. Totusi, se asteapta ca intr-o prima instanta sa apara 'statii de incarcare' WiTricity in fiecare casa. Odata veniti acasa nu trebuie decat sa asezam telefonul mobil sau laptopul in apropierea unei astfel de statii, si ele se vor incarca automat, prin aer. Desigur ca in acest caz marimea campului magnetic poate fi o problema, pentru ca aceasta poate dauna corpurilor umane. Pe de alta parte, folosirea campului magnetic este o alegere buna fata de campul electric, pentru ca el este mult mai putin nociv pentru organismul uman.'

Identifier larry-king-secretele-comunicarii. Identifier-ark ark. PDF download. Larry King and Bill O'Reilly.

This entry was posted on 12/28/2017.